Kókuszos gömbök
2010.11.27. 16:42
Kb. 40 db, 45 perc+hűtés, 63 kcal
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csapott kiskanál sütőpor
- 12 dkg vaj vagy Rama margarin
- 7 dkg porcukor
- 1 tojás
- 20 dkg kókuszreszelék
- finomliszt a nyújtáshoz
- méz a tetejére
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a margarinnal vagy a vajjal elmorzsoljuk. A cukrot, a tojást és a 10 dkg kókuszreszeléket belekeverünk, és közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva fél órára a hűtőbe tesszük.
A tepsit a sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük és a belisztezett deszkán két hengerré formáljuk, ezeket 20-20 egyforma korongra szeljük, amikből golyókat gömbölyítünk.
Tepsire rakosgatjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosbarbára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A maradék kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk. A gömbök egyik oldalát először a mézbe, majd a kókuszba nyomjuk.
Forrás: Príma Konyha
|