Fahéjas, mandulás kenyérkék
2010.11.27. 16:50
24 darab, 50 perc+hűtés, 263 kcal/db
Hozzávalók: a mézes laphoz:
- 25 dkg finomliszt
- 2 kk. őrült fahéj
- 1 ek sütőpor
- só
- 10 dkg porcukor
- 13 dkg vaj vagy Rama sütőmargarin
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg hámozott, egész mandula
A lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a sóval összekeverjük. A porcukrot, a puha vajat, a tojást, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a mandulát belekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
Ezután három egyforma vastag, kb 20 cm hosszú rudat formálunk belőle, majd egy órára a hűtőszekrénybe kerül. Amíg pihen, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a sütőt közepesen forróra (180 °C, légkeveréses sütő 165 °C) előmelegítjük.
Az óra elteltével a rudakat tepsire fektetjük és 15 percig elősütjük. Ezután 1 cm vastag ferde szeletekre vágjuk, s ezeket szintén sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Változatlan hőmérsékleten további 15 percig sütjük, majd a sütőlemezen hagyjuk kihűlni. Jól záródó fémdobozban, a sorok közé pergamenpapírt téve sokáig eláll.
Forrás: Príma Konyha
|