| 
 Fahéjas, mandulás kenyérkék  2010.11.27. 16:50 24 darab, 50 perc+hűtés, 263 kcal/db Hozzávalók: a mézes laphoz: 
    25 dkg finomliszt2 kk. őrült fahéj1 ek sütőporsó10 dkg porcukor13 dkg vaj vagy Rama sütőmargarin1 tojás2 tojássárgája1 csomag vaníliás cukor10 dkg hámozott, egész mandula A lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a sóval összekeverjük. A porcukrot, a puha vajat, a tojást, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a mandulát belekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük. Ezután három egyforma vastag, kb 20 cm hosszú rudat formálunk belőle, majd egy órára a hűtőszekrénybe kerül. Amíg pihen, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a sütőt közepesen forróra (180 °C, légkeveréses sütő 165 °C) előmelegítjük. Az óra elteltével a rudakat tepsire fektetjük és 15 percig elősütjük. Ezután 1 cm vastag ferde szeletekre vágjuk, s ezeket szintén sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Változatlan hőmérsékleten további 15 percig sütjük, majd a sütőlemezen hagyjuk kihűlni. Jól záródó fémdobozban, a sorok közé pergamenpapírt téve sokáig eláll.  Forrás: Príma Konyha |