Mandulás figurák
2010.11.27. 16:34
60 darab, 45 perc, 74 kcal.
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj vagy Rama sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 45 dkg finomliszt
- só
- 2-3 ek. hideg víz
A tetejére: 1 tojássárgája
A díszítéshez:
- szórócukor
- szeletelt mandula
- pisztácia
A puha vajat (margarint) a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet egy csipetnyi sóval ízesítjük, és a vízzel együtt a vajas alapba dolgozzuk. A tésztát fóliával letakarjuk és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben a sütőt a közepesnél kicsit erősebb lángra (200 °C, légkeveréses sütő 180 °C) Előmelegítjük. A tésztát belisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk és különféle formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és a tojássárgájával megkenegetjük. A cukrokkal, a mandulával és a durvára vágott pisztáciával megszórjuk, majd 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Forrás: Príma Konyha
|